Karakterkészítés

Leírás reális karakter felépítéséhez szerepjátékhoz. A leírást Ryder készítette.

Mint minden embernek vannak félelmei, érzelmei, és tulajdonságai, így a Roleplay-ben is egy karakternek elmaradhatatlan.

Ezek azért szükségesek, mert ha valaki nem jártas a roleplay világában, nem tudja mit kezdjen az RP-vel. Így ez monoton lesz előbb vagy utóbb. Ugye mindenki bátor, mindenki neki megy egy verekedésnek is, hiába öten vannak egy ember ellen, csak azért, mert ő rendíthetetlen. Mikor volt olyan amikor meghátrált bárki is egy ilyesmi szituációból, amit az imént írtam? Valószínűleg nem sokan tették meg ezt.

Rengetek tulajdonsága lehet egy karakternek. Lehetnek szenvedélyei, vágyai, céljai, félelmei, fóbiái, stb.

Minden tulajdonságot bele lehet vinni egy InGame szerepbe a megfelelő módon. Akár a karaktered életkorát, vagy a testsúlyát. (Ha kövér a karaktered, akkor neki vannak előnyei és hátrányai. Például: egy túlsúlyos ember nem bír kilométereket futni egykönnyen. Viszont ha vaskosabb, akkor persze az erőviszonyban 90 kg-al biztosan előnyben van egy 40 kg-os ellen.)

De mindezek előtt kell egy előre meghatározott karakter felépítés.

Ide tartoznak: -Testsúly/életkor/magasság

-Életstílus/életforma

-Munka/hobbi/függőségek(drog, alkohol, stb.)

-Háttértörténet

-Félelmek/érzelmek/tulajdonságok stb.

Ha ezek megvannak, van egy kész karaktered, amivel ha nyíltan játszol, és nem úgy mozogsz a szerveren, hogy állandóan rohansz, vagy egy InGame beszélgetésre sincs időd, mert éppen elmész dolgozni, mert kell egy kocsira pénz, akkor élvezni is fogod. Igen, kezdőként nehéz egy ilyet felépíteni, de nem lehetetlen.

Hogyan is nyissunk az emberek felé egy RP-ben?

Először is, ne úgy menj el mindenki mellett, hogy rohansz mint akinek életbe vágó dolga van.(Persze van olyan helyzet amikor elkerülhetetlen.) Igazából nagyon egyszerű a megnyilvánulás az emberek felé, csak annyit kell tenni, hogy beszélgetni, és megtalálni a közös hangot. Minden felépített karakternek lehet olyan dolga, ami érdekelheti, vagy akár csak ismerkedni akar, InGame baráti kört akar kialakítani, stb... Ha valaki az illegális élet mellett döntött a karakterének, akkor sem kell más, minthogy InGame teremtsen kapcsolatokat. Ehhez is az kell, hogy beszélgessen, ismeretséget alakítson ki maga köré. Persze egy illegális életet élőnek fenn áll az is, hogy belebukik előbb-utóbb. De őszintén, hol az izgalom abban egy drog kereskedőnek, vagy bármiféle kereskedőnek, hogyha mindig árnyékban él, vagy nincsen semmilyen tétje a cselekményeknek? Ezt mindenki magában döntse el.

A karakterednek is van anyagi háttere.

Akár lent, akár fent, de van. Igazából ha bankba van pl: $10.000.000-od, akkor gazdagnak mondhatod magad pénzügyileg, de ez nem is azt jelenti, hogy nem RP-zhetsz szegényt. Ez is csak a karaktered felépítésétől függ. Minden embernek kell munka, akár ha IRL-t nézzük, akár ha InGame-t. Oké, fel tudsz venni a városházán munkát, de mégis csak jobb ha RP keretein belül keresel foglalkozást, mivel akkor élvezni is lehet. Akik már valamilyen szinten értek el valamit a szerveren, és jelentősebb vagyonnal bírnak, biztosan tudnak biztosítani munkát. De ehhez is az kell, hogy ismeretséged legyen. (Itt ismét az InGame kapcsolat szerzésre gondolok, nem az előre megbeszélt Discordos dolgokra, mások tudta nélkül. Ebben sajnos nincs nagy RP élmény.) Munkát akár legális, akár illegális úton, de lehet szerezni. Ahol ha illegális/legális munkára és RP-re vágyik az ember, annak a legegyszerűbb módja, hogy egy frakció felé nyílik meg. Akár csatlakozik egy frakcióhoz, akár csak Non Script frakciót készít, vagy csak magában frakcióba való belépés nélkül veszi fel a kapcsolatot InGame, RP keretein belül.

Reméljük, hogy a fenti leírás segítséget nyújt számodra a leendő karaktered felépítésében és elkezdeni a szerepjátékot. Amennyiben elakadnál, nyugodtan keress fel egy adminsegédet vagy adminisztrátort Discordon, vagy a szerveren!

Last updated