Szabályok és büntetések

A szerepjáték (RP vagy Roleplay) alapja, hogy mindenki komolyan veszi a játékot, és nem hülyéskedi el, nem rontja el mások játékélményét, és betartja a szabályzatot legjobb tudása szerint.

A szervernek alapvetően elég komplex szabályzata van, de egyszeri elolvasás után is már könnyedén érthető. Erre azért van szükség, mivel csak komoly szabályrendszerrel érhető el az, hogy a játék mindenki számára élvezhető legyen.

Szabályzat

A szabályzatot az alábbi linken olvashatod el:

Szabályszegés következményei

A szabályszegésnek 2 különböző következménye lehet, az adminjail (börtön), és a ban (kitiltás).

Adminjail (AJ)

Adminjail esetében egy börtönbe kerül a karakterünk az adminisztrátor által megszabott ideig. Jelenleg két adminjail típus van a szerveren, az egyik a normál a másik pedig a tanító.

Normál adminjail

A normál adminjailnél egyszerűen börtönbe kerülsz, majd ha lejárt a büntetés időtartama, akkor szabadulsz.

Tanító adminjail

Tanító adminjailt általában kezdő, szabályzatot nem tudó játékosok számára osztanak az adminisztrátorok. Tanító adminjailben kérdésekre kell válaszolnod, amik lehetnek RP szituációs kérdések, kérédések a szabályzatból, de akár helyesírásra vonatkozó kérdések is.

Amennyiben jól válaszoltál a kérdésre, egy perc levonódik a jail időtartamából, amennyiben rosszul válaszolsz, úgy pedig egy perc hozzáadódik.

Ha adminjailbe kerültél a /börtönidő paranccsal további információkhoz juthatsz a jaileddel kapcsolatban: ki, miért, mennyi időre börtönzött be téged.

Kitiltás / ban

A kitiltás lehet időszakos, amit szintén az adminisztrátor határoz meg, hogy mennyi ideig tart, de lehet végleges is, súlyos szabálysértés esetén.

Unban kérelem

Ha bannolnak a szerverről, egy idő után lehetőséged van unban kérelmet kérni, és ha az adminisztrátor úgy dönt, leveszi a kitiltásod

Unban kérelmet a fórumunkon írhatsz, a minta kitöltésével:

Szabályszegések szűrése

A szabályszegések ellenőrzését általánosságban az adminisztrátorok végzik, különböző módszerekkel.

Repülés / fly-olás

Az adminisztrátorok képesek láthatatlanul, vagy láthatóan végigrepülni a pályán, és követni bármely játékost, akiknek a nevét messzebbről is látják, mint egy átlag játékos. Ha egyértelmű szabályszegés van, például ütközésnél egy RP elhanyagolás, abban az esetben rögtön szankciót szabhat ki.

TV-zés / recon-olás, spec-elés

Az adminisztrátorok rá tudnak kapcsolódni más játékosokra, és a játékos szemszögéből nézhetik a szituációt.

Játékosok jelentése

A szerveren egy játékos is jelenthet egy szabályszegő játékost egy adminisztrátornak.

A Home billentyűt lenyomva megnyílik a Dashboard, ahol az adminisztrátorok menüben láthatjuk az elérhető adminokat, és a neve mögött az ID-jét.

A /pm ID parancs segítségével tudunk üzenetet küldeni egy adminisztrátor számára.

Példa: /pm 11 Szia, XY elütött, és rámállt autóval.

Last updated