🦀Rákászat

Rákászat, mint hobbi munka.

Mire van szükségünk?

Szükségünk lesz egy Reefer vagy egy Buckingham Tug hajóra, amit a hajókereskedésben tudunk megvásárolni.

🚢pageHajókereskedés

Valamint szükségünk lesz csalira, azaz döglött halakra, illetve ketrecekre.

Szonár

A hajó vezetőfülkéjében állva megjelenik a monitorunkon egy szonár. A szonárt kurzor módban (M billentyű lenyomása) bármerre tudjuk mozgatni. Mozgatáshoz nyomd le a bal egérgombot a szonáron, és helyezd el a képernyőn tetszőleges helyre.

A szonáron továbbá található két gomb is:

A számra kattintva tudjuk növelni illetve csökkenteni a szonár észlelési távolságát. Minél nagyobbra állítjuk, annál pontatlanabb lesz. Érdemes minél kisebbre állítani a távolságot, ahogy közeledünk a ketrecekhez. A ketrecet egy rák ikon jelzi a szonáron, valamint egy hangot is lejátszik számunkra a rendszer. Ha a rák ikon piros, még nem vehető fel a vízből, ha sárga, akkor már igen.

A hangszóró ikonra kattintva pedig ki és be tudjuk kapcsolni a szonár hangját.

Csalik vásárlása

Csalikat tudsz vásárolni a plázában lévő horgászboltban, vagy a térképen rák 🦀blippel megjelölt helyen az NPC-nél. Minden ketrecbe 4 darab csali szükséges, Reefer hajóra 18, Buckingham Tug hajóra 84 darab ketrecet lehet vásárolni egyszerre.

Ketrecek vásárlása

Ketreceket a térképen rák🦀blippel megjelölt helyen, hajónkkal a sárga CP-be állva tudunk vásárolni. Ha beálltunk a CP-be megjelenik egy panel, ahol a + gombra kattintva, 250$-ért vásárolhatunk ketreceket.

Ketrecek megtöltése csalival

Ha megvásároltuk a ketreceket, hajózzunk ki a nyílt vízre, majd álljunk közel a hajón lévő ketrechez. Ekkor megjelenik a ketrecen két gomb, az egyikkel a döglött halakat tudjuk belerakni, a másik gombbal pedig kidobhatjuk a ketrecet a vízbe.

Figyeljünk arra, hogy csali nélküli ketrecet is kidobhatunk, azonban úgy nem fogunk tudni halakat fogni.

Ha a 4 döglött hal a ketrecben van, használjuk a másik gombot, így a ketrec a vízben landol.

A térképen (F11 billentyű) érdemes megjelölni jobb egérgombbal, hogy hová dobtunk ki ketrecet. Ez megkönnyíti a ketrecek beszedését.

Ha a ketrec a vízben van, már csak várnunk kell 10-15 percet, amíg megtelnek rákkal.

Figyeljünk arra, hogy olyan ketrecet is visszahúzhatunk a hajóra, ami nincs megtelve. Ebben az esetben újra kidobhatjuk, és másik helyen letehetjük, de ilyenkor előről kezdődik a 10-15 perc.

Rákkal teli ketrecek beszedése

A ketreceket akkor szabad felszedni, ha a szonárunk már piros helyett sárga rák szimbólummal jelzi őket. Sárga szimbólum esetén a 10-15 perc letelt, és megteltek a ketrecek rákokkal.

Álljunk közel a hajónkkal a bójához, majd a hajón állva kattintsunk a bóján megjelenő gombra, ekkor felvesszük a ketrecet a vízből.

Ha nem jelenik meg a bóján a gomb, akkor nem állunk hozzá elég közel.

Ha minden lerakott ketrecet felszedtünk, mehetünk eladni a rákokat.

Rákok eladása

Rákokat eladni ugyanabban a sárga CP-ben tudunk, mint ahol a ketreceket vásároltuk. Tehát menjünk el a térképen jelzett rák🦀bliphez, álljunk be a sárga CP-be.

Ekkor megjelenik az eladás panel, ahol láthatjuk hány kiló rákunk van, és jelenlegi árfolyamon mennyit ér.

A rákok eladási árfolyama folyamatosan változik. A fizetési bónuszok nem befolyásolják a rák árfolyamát.

Last updated