📦Csomagcímkéző és kézbesítő

Egy rendelt csomag a webshopból, egy szimpla levél vagy számla, bármelyik is, ezeket el kell juttatni a címzettnek. Egy-egy csomag útja hosszú, amit jónéhány folyamat előz meg: feladás, ideiglenes raktározás, logisztika majd a kiszállítás. Erre épül az új munka, amit a városházán lehet felvenni, ez pedig nem más, mint a csomagcímkéző és kézbesítő.

A munkahely telephelye Ocean Docks-nál, a régi szerelőtelepnél található, a munka felvétele után az F11-es térkép jelzi is egy munkajármű blippel.

A telephelyen 3 fő épület található, kifelé haladva az alábbi sorrendben található egy raktár, itt tárolódnak a címkézésre majd kézbesítésre váró csomagok. A raktár melletti kis épületben található Johnny, ő fogja adni a címkézős feladatokat. A következő épületben készülnek a címkék, az utolsó épület pedig a kézbesítő raktár, itt tárolják a címkézett és kézbesítendő csomagokat.

Nézzük akkor a folyamatot. Ha felvettük a munkát a városházán, menjünk el Johnnyhoz, majd az M betű megnyomásával, azaz kurzor módban kattintsunk rá. Ekkor megkapjuk a feladatunkat, amiről információkat a chatboxban kapunk. Jelen esetben két csomagot kell átszállítani címkézésre. Ehhez először vegyük kézbe a raklapemelőt. Szintén kurzor módba kattintsunk rá, majd válasszuk az eszköz felvétele opciót. Ekkor az emelőt elkezdjük magunk előtt tolni és már csak a raktárban kell megtalálnunk a címkézendő csomagokat. Ezeket a ládákat egy zöld nyíl mutatja, valamit egy kicsit világosabbak is a többinél. Ha megtaláltuk az árut, álljunk hozzá közel, majd kattintsunk rá, és válasszuk az átrakás a raklapemelőre gombot.

Ha az összes ládát a raklapemelőre tettük, sétáljunk át velük a címkéző részlegbe.

A munkaterületeket a földön fehér csíkok jelzik, a raklapemelőt az asztal mellé is tehetjük, hogy ne foglalja a helyet a többiek elől.

Kattintsunk újra a raklapemelőre majd válasszuk a doboz felvétele lehetőséget és vigyük a dobozt az asztalnál lévő jelzett területre. Az E billentyű megnyomásával elindul a címkézési folyamat. A címke bal oldalán lévő leltári szám alapján keressük meg a jobb oldali noteszen lévő címzett nevét, majd írjuk be azt a címzett adataihoz.

A címet a címke bal oldalán találjuk, jelen esetben Flint County 84., felette pedig az irányítószám. Ha mindent helyesen beírtunk, nyomjunk entert, és a címke rákerül a dobozra. Már csak a kézbesítő raktár előtti zöld területre kell átvinnünk a dobozt, ahol szintén E betű lenyomásával tehetjük le. Ha minden csomaggal végeztünk, megkapjuk a fizetésünket.

Már csak egy folyamat maradt, a kiszállítás.

Kiszállítani csak abban az esetben lehet, ha a kézbesítő raktárban legalább 25 csomag vár kézbesítésre. A raktár falán elhelyezett kijelző mutatja, hogy mennyi csomag van címkézve.

A kézbesítéshez először vegyünk fel egy munkajárművet, majd kattintsunk kurzor módban Larryre. Larry átadja nekünk a csomagokat és egy PDA-t, amin a címzettek neve, és a hozzá tartozó csomagszám található. A PDA helyzete a képernyőn természetesen mozgatható.

Az F11-es térképen láthatóak a címzettek pozíciója, vigyük is ki a csomagokat. Ha odaértünk, keressük meg a címzett számát a PDA-n a balra és jobbra nyilak segítségével. Jelen esetben a sorszáma az ötös. Ezután kattintsunk az autóra, majd vegyük ki azt az azonosítójú csomagot vagy levelet, amit a PDA ír. A rendszer a kezünkbe adja, így már csak sétáljunk közel a címzett NPC-hez az átadáshoz.Mehetünk is a következőre címre, ha pedig minden ki lett szállítva, Larrytől újabb csomagokat kérhetünk, ha van elegendő raktáron.

Last updated