🏛️Városháza

Hol található a városháza, és mire szolgál?

Elhelyezkedés

A városháza Los Santos - Commerce-ben található, a rendőrség épülete mellett.

Az F11-es térkép és a mini map fekete 🏛️ blippel jelzi.

Iratok

A városházán van lehetőséged kiváltani a személyi igazolványod, az útleveled, valamint adásvételi szerződést is vásárolhatsz.

Személyi igazolvány

Ezzel karaktered személyét/kilétét igazolhatod, a rendőrség igazoltatások során ellenőrizheti.

Amennyiben lejárna, abban az esetben a régit kidobhatod egy kukába, és igényelhetsz az NPC-nél egy új igazolványt.

Útlevél

Tipp: útlevéllel ingyenesen lépheted át a határokat.

Erre határálépéskor lesz szükséged, a rendőrség és NAV munkatársai is elkérhetik igazoltatás céljából, ha átlépted Los Santos határát. Természetesen útlevél nélkül is átkelhetsz, de ebben az esetben a határátkelést fizetned kell, valamint meg is büntethetnek illegális határátlépésért.

Az útlevél megújítására nincs szükség.

Jogosítvány

Jogosítványt az autósiskolában készíthetsz. Az autósiskolát az F11-es térképen és a mini mapon egy T betű jelzi.

Amennyiben lejár a jogosítványod, újra kell vizsgáznod.

Forgalmi engedély és műszaki adatlap

Műszaki adatlapot a szerelőtelepen készíthetsz, amennyiben van elérhető szerelő a telepen. A műszaki adatlappal el kell menned a városházára, az iratos NPC elé kell állnod, majd jobb klikkelned kell a műszaki adatlap item-re, és meg fogod kapni az NPC-től az érvényes forgalmi engedélyt az autódra.

🔧pageSzerelőtelep

Fegyverengedély

Fegyverengedély vásárlására több lehetőséged van.

Megvásárolhatod pénzből, ehhez az Ammu Nation-be kell ellátogatnod, ami Downtown Los Santosban található. A térkép egy piros célkereszt ikonnal jelzi a pozícióját. Itt egy NPC-től vásárolhatod meg 150.000$-ért.

Megvásárolhatod prémium pontból is, ehhez az F7-es billentyűt kell lenyomnod, és megvásárolni az ideiglenes fegyverengedélyt.

Más játékostól is van lehetőséged fegyverengedély vásárolni. Ebben az esetben más név fog szerepelni az engedélyen, ebben az esetben a "Fegyverengedély meghosszabbítása" részt kövesd!

Az ideiglenes fegyverengedély kiváltása

Az ideiglenes fegyverengedéllyel be kell sétálnod a városházára az iratos NPC-hez. Majd az inventory-dban (i billentyű) fogod megtalálni az ideiglenes fegyverengedélyt, és csak szimplán egy jobb egérgombot kell nyomnod az itemre.

Fegyverengedély meghosszabbítása

Meghosszabbításhoz szintén a városházára kell látogatnod, az iratos NPC előtt vedd elő az engedélyed (Inventory -> jobb klikk az engedélyre), és ha jó helyen állsz, megjelenik a "Meghosszabbítás" gomb az engedély alatt. Erre rákattintva meg is hosszabbodik az engedély lejárati dátuma.

Munkafelvétel

A városházán található Patrick, a munkáltató NPC. Az NPC-re kattintva előjön egy panel, ahol láthatod a végezhető munkák listáját. Tetszőlegesen válassz egyet, majd kattints a felvétel gombra! Ha van már munkád, használd a felmondás gombot.

Ingatlanbejelentés

Amennyiben ingatlannal rendelkezel (ház, lakás, garázs), azt időnként be is kell jelenteni, különben az ingatlan törlődni fog.

Az ingatlanbejelentés időszakát közzé szoktuk tenni Discordon, Facebook és Instagram oldalunkon is.

Az ingatlanbejelentéshez menj el a városházára, keresd meg Wallas-t, az ingatlanost, majd kattints rá, és elindul az ingatlanbejelentés folyamata.

Last updated